Briljante Tesla-feature jaagt automobilist van linkerbaan

Er is waarschijnlijk niets ergers op de weg dan de onnodig linksrijder. Heeft u wel eens last van bumperklevers? Dan bent u een linksplakker. Wegwezen. Tesla heeft eindelijk een nuttige toepassing voor de veiligheidssystemen in nieuwe auto's bedacht.

Hadden wij u al gezegd dat Elon Musk een genie is/briljante mensen in dienst heeft? Nee? Dan hoort u het nu. Het is immers de waarheid.

Echte autorijders zijn geen voorstander van de veiligheidssystemen die tegenwoordig in auto's ingebouwd worden. Een rijbaanassistent die steeds aan je stuur trekt, een pre-safe remmer die begint te remmen als je een vrachtwagen inhaalt in een bocht, een piepje als je die linksrijder naar de rechterbaan aan het duwen bent. Allemaal ontzettend irritant. Okay, op dat laatste na, misschien moeten we dat gewoon niet meer doen.

Tesla heeft al die systemen ook. Eigenlijk werken alle sensoren aan het autonoom laten rijden van je auto. Maar wie wil er nou in een auto zitten zonder te rijden? Blijkbaar willen Teslarijders wel autonoom rijden, ze willen er zelfs boetes voor accepteren, of [bijna] sterven om het evangelie te verkondigen.

Dat petrolheads als de schrijvers van uw lijfsite autonomie niet toejuichen, wil niet zeggen dat er geen daadwerkelijk handige oplossingen bedacht kunnen worden met de technologie. De nieuwste versie Tesla's AutoPilot adviseert de gebruiker van het systeem om naar rechts te gaan als dat kan.

Echt. Waarom had nog niemand dit bedacht? De auto ziet alles om zich heen en weet dat je beter niet op de linkerbaan kunt rijden, daar moeten immers mensen nóg sneller dan jij rijden.

Op het moment dat de Tesla denkt dat je naar links kunt, geeft hij dat aan de gebruikers van het systeem aan. De automobilist hoeft alleen nog het knipperlicht aan te zetten om de rijbaanwissel te initiëren. Het nog betere nieuws: volgens Elon Musk gaan Tesla's het binnen afzienbare tijd uit zichzelf doen. De wereld is gered.