Toto Wolff vindt het jammer dat Ferrari Kimi Raikkonen afdankt

Het vertrek van Kimi Raikkonen van Ferrari naar Sauber is niet goed voor de Formule 1. Althans, dat is de mening van Mercedesbaas Toto Wolff. Raikkonen moet vooraan meerijden en niet ergens in het middenveld.

Volgens Toto Wolff is Kimi Raikkonen een baken van nuchterheid (jaja, figuurlijk) in het Formule 1-circuit. De Fin blijft zichzelf ondanks alle aandacht die er op de sport ligt en de (social) media die alles onder de loep legt. Daarom is het, aldus Toto, een klap in het gezicht van de Formule 1 dat Ferrari Kimi afdankt en kiest voor Charles Leclerc.

Als je het Toto Wolff vraagt is het niet goed voor de hele sport als Kimi niet vooraan meestrijdt om de knikkers. Tegen Motorsport zegt de Oostenrijkse Mercedes topman: "He has his values and stays true to his values, and he is authentic. That is what the fans love. So Kimi not in a Ferrari is a blow for all of us."

Wolff is wel blij dat Formule 1 Kimi niet volledig hoeft te missen, zoals ze wel moeten met Fernando Alonso. Hij vindt dat de sport door het verlies van de Ferrari-status van Kimi en het vertrek van Alonso een paar grote karakters mist. Wolff denkt trouwens dat we niet helemaal hoeven te vrezen om de Formule 1. Sauber mag dan wel een stapje terug zijn, ze doen regelmatig vooraan mee. Als Raikkonen doet wat hij van plan is -plezier beleven in het racen- dan rijdt hij zich vast in de kijker.

Wolff geeft Raikkonen vooral een compliment dat hij door blijft rijden. Terwijl iedereen zich bezighield met de vraag of hij nog wel kon winnen, was de Fin gewoon bezig met lol maken: "But we are all here to be happy and we are all here to enjoy ourselves, and if driving is something that he truly enjoys then he is right to follow his passion."