De ex van Max Verstappen: Mercedes-AMG C63 S Edition 1

Toen Max Verstappen zijn rijbewijs haalde kocht hij uiteraard geen derdehands Suzuki Swift. Als Formule 1-coureur ging hij meteen voor het grote werk: een AMG. De auto staat nu te koop.

De Mercedes-AMG C 63 S Edition 1 werd in oktober 2015 afgeleverd door Mercedes Nederland. Max Verstappen reed er een flink aantal kilometers in, voordat hij hem doorschoof. Nu staat de auto alweer te koop voor het forse, maar toch vrij schappelijke bedrag van €87.450. Niet alleen zijn er veel duurdere AMG'tjes te koop in Nederland, maar geen een kan de titel "Eerste auto van Max Verstappen" dragen. Tel daar bij op dat de auto ook nog verschillende handtekeningen van de Limburgse Formule 1-coureur draagt.

Opvallend is dat de auto volgens de annonce ook 87.450 kilometer op de klok heeft staan, dus we gaan ervan uit dat de verkoper ergens een foutje heeft gemaakt. Anders mag je voor iedere kilometer die de auto aflegde een euro betalen. Best toevallig. Nader onderzoek leert dat de echte kilometerstand 19.908 kilometer is. Een logischer aantal, aangezien Max nogal vaak van auto wisselt. Na deze C63 S kwam een C63 S Coupé, een Aston Martin V12 Vantage S en inmiddels staat er een Porsche 911 GT2 RS voor de deur in Monaco (hier een kijkje in de collectie).

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f10528c850b3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });