Volkswagen gooit nog steeds miljarden naar dieselschandaal

Het opruimen van de schade die Volkswagen leed door het dieselschandaal blijft steeds hoger worden. Ook de komende jaren zijn de Duitsers nog miljarden kwijt aan het opruimen van de puinhopen.

Finacieel directeur Frank Witter van Volkswagen vreest dat zijn bedrijf nog ettelijke miljarden kwijt is voordat het schandaal van de sjoemeldiesels echt is opgelost. Dit jaar waren de Wolfsburgers nog 5,5 miljard euro kwijt aan alle ellende die werd aangericht. Helaas voor Volkswagen is het daarmee nog niet afgelopen, want volgend jaar verwacht Witter nog eens twee miljard euro naar opruimwerkzaamheden gaan.

Zelfs in 2020 moeten de Duitsers nog eens een miljard ophoesten. Op dit moment staat de teller al op 27 miljard euro, sinds het schandaal in 2015 naar buiten kwam. Het geld gin op aan boetes, schikkingen en natuurlijk aan reparaties aan de getroffen auto's.

Volgens Witter werkt Volkswagen nog steeds hard aan het terugwinnen van vertrouwen dat verloren ging dankzij het schandaal. Onderdeel daarvan is een massale inzet op het bouwen van elektrische auto's.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5def2aae9be82', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });