"Pakketbezorgers zijn levensgevaarlijke gekken"

Na de appers, de damesfietsers en de asomobilisten heeft Veilig Verkeer Nederland een nieuwe groep gevonden om te demoniseren: pakketbezorgers. De onderbetaalde ZZP'ers zijn volgens de verkeersclub levensgevaarlijk.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) waarschuwt dat de toename van het aantal pakketbezorgers in het straatbeeld gevaar kan gaan opleveren. Steeds meer mensen kopen alles op internet, waardoor her en der koeriersbusjes driedubbel staan geparkeerd. Supermarkten rijden af en aan met hun waren en al die bezorgers letten niet op tijdens het rijden door 30 km/u-zones of rijden er veel te hard.

Volgens directeur Alphons Knuppel (hihi, hij gooit 'm in het hoenderhok) rijden in sommige straten inmiddels tussen de veertig en vijftig bezorgbusjes per dag en dat kan niet de bedoeling zijn. Maar als de ontwikkelingen doorgaan groeit het aantal binnen afzienbare tijd naar zeventig tot tachtig busjes. 

Knuppel roept: "Als we hier met z’n allen niets aan doen zal het aantal snelheidsovertredingen, het foutparkeren en andere misstanden alleen maar stijgen." Misschien heeft hij gelijk, maar daarna gaat Knuppel meteen hopeloos de mist in door te toeteren dat bewoners bij gemeentes moeten aankloppen om maatregelen te vragen: "om te voorkomen dat het echt een keer vreselijk misgaat en er doden of ernstig gewonden vallen."

Beter zou het zijn om de regering wakker te schudden dat bezorgers per afgeleverd stuk betalen levensgevaarlijk is. Als de bedrijven hun personeel eens wat meer zouden betalen hoeven ze niet als debielen te rijden om het minimumloon te kunnen verdienen. En als VVN is hij een machtige lobbyclub die in Den Haag aan kan kloppen, dus Alphons, los het lekker zelf op!