Elon Musk: volgend jaar rij je superchargend door heel Europa

Goed nieuws voor Dominee Rikko: volgend jaar hoeft hij niet meer met een dieselbus naar Griekenland te rijden. Als het aan Tesla ligt rijd je volgend jaar door heel Europa met je Model S, X, of 3. Dan is deugen wel heel aantrekkelijk.

Het supercharger-netwerk van Tesla moet in 2019 als een dolle groeien. Tenminste, als Elon Musk aan zijn beloftes via Twitter wil voldoen. Hij beloofde gisteren aan een Ierse Twitteraar dat hij heel Europa zal kunnen doorkruisen via het oplaadnetwerk.

Met de op handen zijnde release van de Model 3 in Europa is het niet heel gek dat het netwerk een grote uitbreiding gaat krijgen. De Superchargers zijn er wel, maar ze zijn nog niet alomvertegenwoordigd. Voor de Model 3-rijders is het goed nieuws dat hun auto's ook op de andere snellaadpalen kunnen, zoals die van Fastned

Elektrisch rijden van Noorwegen tot Turkije betekent in ieder geval voor het falende "We gaan ze halen", dat ze bij hun volgende poging om karmapunten te scoren over de ruggen van vluchtelingen, nog meer karma kunnen vergaren door elektrisch te rijden in plaats van met een dieselbus.

In Nederland is opladen binnen de bebouwde kom inmiddels een fluitje van een cent, het sterft hier van de laadpalen. In andere Europese landen is opladen wat moeilijker, maar ook daar werkt Musk aan. Hij komt met laadpalen in steden en is zelfs met grote verhuurders van huizen bezig om in hun garages laadpunten van Tesla toe te voegen.