Michael Schumacher is vijftig: Campionissimo

Hij is de leider van bijna alle lijstjes die ertoe doen in de Formule 1 en toch is de vijftigste verjaardag van Michael Schumacher vandaag geen echt groot feest. Toch maken we er het beste van met een mooi overzicht.

Zeven keer wereldkampioen, 91 Grand Prix-overwinningen, 68 pole positions en 77 keer de snelste raceronde. Het zijn nogal wat bijzondere getallen die Michael Schumacher achter zijn naam heeft staan. Alleen op het gebied van pole positions is hij inmiddels door Lewis Hamilton ingehaald, de andere statistieken wijzen Michael Schumacher nog steeds aan als grootste aller tijden. In het Italiaans campionissimo, de kampioenste, oftewel de beste.

Door het verschrikkelijke ski-ongeluk van vijf jaar geleden is het feit dat Schumi vandaag Abraham ziet toch geen reden om overal slingers op te hangen. Gelukkig heeft de familie Schumacher via de Keep Fighting Michael Foundation vandaag een digitaal museum voor de legendarische coureur geopend: Schumacher. The Official App. Hij is te vinden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Ook in het Ferrarimuseum in Maranello opent vandaag een tentoonstelling over vijftig jaar Michael Schumacher. Daarin uiteraard veel aandacht voor de wereldkampioenschappen die Michael met de rode bolides behaalde en de auto's die daaraan herinneren.