Verlamde Italiaan Nicola Dutto rijdt Dakar. Op de motor

Dakar rijden op de motor is verschrikkelijk zwaar en daarom doet ook bijna niemand het. Kan je nagaan hoe bruut het is als je de rally rijdt op een motor, terwijl je verlamd bent. Zonder twijfel is Nicola Dutto daarom (gedeeltelijk) gemaakt van keihardium.

Vraag ons niet hoe, maar Nicola Dutto gaat het gewoon doen: Le Dakar 2019 op een motorfiets. Waar wij het al een prestatie vonden dat Tim en Tom Coronel tien dagen bij elkaar in de auto gaan zitten, nemen we de pet af voor Nicola. De Italiaan is immers verlamd en komt aan de start van wat iedereen 'de zwaarste Dakar ooit' noemt op een motor. 

Op zich al een hele prestatie, maar de Italiaan is invalide/gehandicapt/verlamd. In 2010 kwam de oud Europees Kampioen ten val, waarbij hij een dwarlaesie opliep. Net als zijn landgenoot Alessandro Zanardi, of de Fransman Frédéric Sausset liet hij zich niet tegenhouden door een flinke dosis tegenslag. Hij rijdt gewoon verder op een -uiteraard aangepaste- motorfiets.

Om te voorkomen dat het helemaal misgaat als hij omvalt rijdt hij met een partner, Pablo Toral. Het monsterrit begint later vandaag in Peru.