Nee, Carlos Ghosn blijft inderdaad niets bespaard

Het is weer tijd voor een vergaarbaktopic want er is ontzettend veel gebeurd rondom onze huisvriend Carlos Ghosn.

Toen de kinderen van Carlos Ghosn zich mengden in de strijd rondom hun vader vroegen wij ons af of hem dan helemaal niets bespaard zou blijven. Het antwoord is duidelijk ontkennend, want niet alleen zijn dochters, maar ook zijn zoon blijkt allemaal ideeën over de val van zijn vader te hebben. Zo zullen wij, dixit junior, verrast worden door wat Carlos G. de rechtbank zal vertellen als hij terechtstaat. Sowieso zal blijken dat het met die $44 miljoen die Ghosn zichzelf heimelijk heeft uitgekeerd, heel anders zit dan wij nu denken.

Laten we het hopen. 

Dinsdag staat Ghosn voor het hekje, maar op bijzonder veel steun in de buitenwereld hoeft hij niet te rekenen. De Franse regering is zo vriendelijk geweest om te lekken dat ze twijfelen aan Ghosn. Hij kan volgens de Franse staat, die aandeelhouder in Renault is, niet aanblijven als topman van de Franse automaker. Pro forma willen de Fransen overigens alleen opheldering over de zelfverrijking van hun voormalige captain of industry.

Ondertussen lijkt het erop dat de Japanners geen half werk maken van de coup tegen Ghosn. Niet alleen hij en zijn financiële man worden onderzocht en gehoord, ook andere Ghosn-getrouwen moeten zich melden. Niemand is foutloos, dus overtredinkjes zijn altijd te vinden. De bezem gaat er dus door bij Nissan. Dinsdag meer, dan gaan we horen wat Carlos Ghosn wel begrijpt en wij niet.