Ferrari lijft Pascal Wehrlein in als testcoureur

Beide ontwikkelingscoureurs van Ferrari zijn dit jaar door een Formule 1-team ingelijfd, waardoor de Italianen zonder sim-coureur zaten. Oud-Mercedes-protegé Pascal Wehrlein stapt nu over naar het team uit Maranello.

Het is een goede week voor Pascal Wehrlein. Nadat hij vorig jaar zijn zitje in de Formule 1 verloor, kon hij doorrijden bij het DTM-team van Mercedes, maar komend jaar stoppen de Duitsers met die raceklasse. Het leek er even op dat Wehrlein daardoor stuurloos thuis zou komen te zitten. Pascal heeft echter mazzel, niet alleen stapt hij komend weekend in de Mahindra Formule E-wagen, hij heeft ook een testjob bij Ferrari binnengehengeld.

Het rode team uit Maranello zag eind vorig jaar de beide ontwikkelingscourerus vertrekken naar volledige coureursbanen. Antonio Giovinazzi mag de stoel van Marcus Ericsson overnemen bij Sauber en Daniil Kvyat keert terug in de wagen van Toro Rosso. Aangezien je Mercedes niet gaat verslaan zonder testcoureur, lijken de Italianen bedacht te hebben dat het verstandig is om iemand van het merk met de ster over te nemen. 

Wehrlein was tot 31 december 2018 onder contract bij het merk uit Stuttgart, maar is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil. Het is derhalve Ferrari geworden, zelfs als sim-coureur is het een mooie job om te hebben. Overigens zal het contract bij Mercedes ook ten grondslag hebben gelegen aan de afwezigheid van Wehrlein bij de Formule E-seizoensopener in het Saoedi-Arabische Riyadh.