Honda: Wij hebben helemaal geen problemen met F1-motor

Gewoon doorlopen mensen, er is helemaal niks aan de hand met de motorontwikkeling bij Honda. De Japanners downplayen de berichten van dr. Helmut Marko over wat moeizaamheden bij de samenwerking met toeleveranciers.

Eerder deze week gooide dr. Helmut Marko een bommetje over de ontwikkeling van de Formule 1-motor voor Toro Rosso en Red Bull Racing. De Oostenrijkse strateeg vertelde dat de Japanners een probleem hadden met AVL. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het draaien van zware simulaties waarin motoren tot het uiterste gedreven worden.

Honda reageert nu bij Auto Sport Web dat die citaten van Marko een misverstand moeten zijn. Honda heeft wel met AVL onderhandeld, maar het bleek dat het bedrijf niet kon leveren wat Honda wilde hebben. Daarom is het nooit tot een deal gekomen. Evengoed nieuws, maar het is minder brisant dan een ruzie tussen Honda en AVL. Sterker nog, Honda en AVL werken op andere vlakken nog gewoon samen.

De trillingen die de motor bij bepaalde toerentallen geeft zijn nog steeds aanwezig, maar het probleem wordt niet erger aldus de Japanse ontwikkelaars. Volgens Honda hoeft het ook geen bezwaar te zijn dat ze nu geen deal met AVL hebben, ze zijn ervan overtuigd dat ze het probleem zelf ook wel kunnen oplossen.