Max Verstappen voor straf naar Formule E-race gestuurd

Het duwtje dat Max Verstappen in São Paulo aan Esteban Ocon gaf leverde hem twee dagen taakstraf van de FIA op. Het blijkt dat de FIA Verstappen nu naar Marrakesh stuurt om een Formule E te bekijken. Au.

Dit weekend strijkt 's werelds grootste huishoudbeurs neer in de Marokkaanse stad Marrakesh. De accustofzuigers van de Formule E rijden er hun rondjes op een circuit in de stad. Naar nu blijkt zijn er niet alleen afgedankte Formule 1-coureurs aanwezig, maar zal ook Max Verstappen er zijn opwachting maken. 

De Nederlander stapt niet in een van de futuristisch ogende racewagens, maar zal dienstdoen als hulpje van de stewards die als scheidsrechter optreden tijdens een race. Verstappen moet immers nog twee dagen taakstraf uitzitten voor het duwtje dat hij aan Esteban Ocon gaf na de Grand Prix van Brazilië. Ocon reed Verstappen, die in leidende positie lag, van de baan toen hij probeerde zich te unlappen.

Volgens e-racing 365 komt de Limburger vanavond nog aan in Marrakesh. Morgen moet hij zich melden bij de stewards op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan. Verstappen is uiteraard niet de enige steward die aanwezig is, ook voormalig F1-coureur Vitantonio Liuzzi is er (straffeloos) bij.