Toyota Supra is eindelijk officieel

Toyota heeft zojuist eindelijk officieel het doek van de nieuwe Supra getrokken. De auto is al eindeloos lang geleden aangekondigd en lekte al jaren in allerlei versies uit. Na 17 jaar is er eindelijk een vijfde generatie van Toyota's beste.

Samen met BMW werkt Toyota al een eeuwigheid aan de nieuwe Supra (die Z4 wordt in het Duits). Gelukkig is er nu een einde aan het wachten gekomen, want op de Detroit Auto Show is zojuist het doek van de auto getrokken. Het is een klassieke rijdersauto geworden, met twee zitplaatsen, de motor voorin en de aandrijving op de achterwielen. 

De nieuwe Supra is vrij compact vormgegeven, de wielbasis is 10 centimeter korter dan de GT86. Toyota heeft de specs van drie varianten gemeld voor Japan: de viercilinder SZ en SZ-R en de zescilinder RZ. Oneerbiedig zeggen we: de Supra 20i (197 pk), de Supra 30i (258 pk) en de Supra M40i (340 pk), want alle motoren en versnellingsbakken (ZF) komen uit het rek bij BMW. Waarom zou je proberen een betere motor te bouwen als je collega dat al kan?

Nul naar honderd gaat in de drie versies respectievelijk in 6,5 seconden, 5,2 seconden en 4,3 seconden. Toyota heeft ondanks alle hulpjes die ongetwijfeld aanwezig zijn in de auto gezorgd voor een redelijk gewicht van 1.410 kg, 1.450 kg of 1.520 kg.

Alleen de zescilinder komt naar Nederland en gaat €81.995 kosten de auto is meteen te reserveren. Helaas komt de auto pas in oktober in Nederland aan.