Politieagenten vinden hun Mercedessen helemaal ruk

Om er stoerder uit te zien, wisselt de politie as we speak de Volkswagens Touran in voor de bejaardencruisers van Mercedes, de B-Klasse. Alle PR ten spijt: de agenten zijn extreem ontevreden over de zilveren sterren.

Het begon met een corruptieschandaal bij Pon en het eindigde met een nieuw contract voor Mercedes. De Zuid-Duitsers leveren een paar duizend nieuwe B-Klasses bij de politie af, die ze gaat inzetten als surveillancewagens. So far so good, maar dan begint de ellende. De eerste scheur in de vertrouwensband tussen agenten en de Mercedii duikt al op als de dienders erachter komen dat de schakelflippers op de Benzen zijn vastgekit. 

Maar het blijft klachten regenen. Soms bijna letterlijk: agenten die hun B door de wasstraat trokken werden zeiknat omdat het ding totaal niet waterdicht bleek te zijn. Geeft een veilig gevoel, als je auto niet tegen water kan, maar wel kogels moet kunnen stoppen.

In het Oosten van het land zijn enkele korpsen al volledig overgestapt en daar worden nog veel meer klachten geturfd. De bodem ligt te laag bij de grond, waardoor ze niet snel genoeg over drempels kunnen rijden. Daarnaast is de middenconsole te hoog, waardoor de agenten lastig in kunnen stappen met hun wapen aan de zij. Achterin is het voor agenten die 'maatje Nederlander' zijn ook niet te doen. Rianne Wisselink, van de vakbond, zegt tegen De Stentor: "Lange collega’s zitten echt dubbelgevouwen. Dat begrijp je toch niet? Die auto’s zijn zo vaak getest."

Het aantal klachten is bijzonder, want de auto's zijn inderdaad door een lange testsessie gegaan. Het is echter de vraag waarop getest is. We speculeren maar even: wellicht is de Mercedes die de baas krijgt wél helemaal op hem aangepast? 

Ook opvallend is het feit dat ook de Mercedessen die voor de ME zijn aangeschaft niet in de smaak vallen bij de gebruikers zelf. Bij wie zijn al die voertuigen dan getest? Misschien is het een idee om voortaan echte professionals mee te sturen bij het uitkiezen van een auto.