Franse Grand Prix wordt eindelijk bereikbaar

Heel Nederland houdt zijn hart vast voor de files in 2020 als Assen of Zandvoort decor zijn van de Grote Prijs van Nederland. In Frankrijk is echter nog een grotere file te vrezen onderweg naar de F1. Daarom gaan ze fors in de wegen investeren.

Het afgelopen jaar keerde de Franse Grand Prix op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet weer terug. Het kleurrijke asfaltlint aan de Côte d'Azur ligt in een schitterende omgeving en heeft alle voorzieningen die je wenst van en racebaan. Het enige nadeel van de baan is dat er nauwelijks wegen naartoe liggen. 

Afgelopen zomer leidde het tot een regelrecht verkeersinfarct. Bezoekers van de Grand Prix, de kwalificatie en de vrije trainingen stonden uren geparkeerd op de aanvoerwegen naar het circuit. Al die tijd stonden ze geen geld uit te geven en dat is zonde. Desondanks leverde de hele Formule 1-experience veel meer op dan waarop de regio gerekend had en dat is reden om de portemonnee te trekken. De baan moet beter bereikbaar worden, want meer mensen sneller naar het evenement krijgen, betekent ook meer inkomsten. 

De regio PACA, waarin de Grand Prix plaatsvindt heeft de verkeersproblematiek tot speerpunt gemaakt en gaat er versneld mee aan de slag. Het hele project staat onder leiding van Christian Estrosi, de burgemeester van Nice. Estrosi ramde in zijn eigen plaats een tramlijn uit de grond om files op te lossen. Voor Le Castellet wil hij een eigen snelweg hebben. Het mag wat kosten: "Dit jaar leverde het weekend €78 miljoen op, dat is €13 miljoen meer dan we verwachtten."