Renaults blijken helemaal niet tegen kou te kunnen

Niet alleen de NS heeft last van sneeuwvlokjes op het spoor, ook Renaultrijders balen van het winterse weer. De diesels van het Franse merk weigeren massaal dienst nu het plotseling koud is geworden.

Honderden (en volgens sommige klagers duizenden) Renaults weigerden vanmorgen en gisteren dienst. De auto's met dieselmotor hebben last van het koude weer. Volgens Renault heeft het te maken met de combinatie van kou en luchtvochtigheid. De diesels hebben te kampen met een ophoping van condens in de luchtinlaat, wat het starten verhindert. Het euvel is in veel gevallen simpel te verhelpen door het vervangen van een zekering en het weghalen van het condensvocht. In sommige gevallen moet er nog een andere aanpassing gedaan worden voordat de motor weer start.

Woordvoerder Janet Richter van Renault zegt tegen de Telegraaf dat zich al meer dan honderd mensen bij het merk hebben gemeld. Bij de Wegenwacht weten ze het niet precies: "We turven niet, maar ik kan bevestigen dat het om een groot aantal Renaults gaat, die vandaag zijn gestrand en op transport zijn gesteld."

Renault adviseert de auto in een garage te stallen, maar dat kan natuurlijk niet iedereen. Helaas heeft ook de Renault Wintercheck geen oplossing voor dit probleem opgeleverd.