Jerry Seinfeld beschuldigd van fraude met miljoenen-Porsche

De koper van een groene Porsche 356A 150 GS/GT Carrera Speedster uit 1958 beschuldigt Jerry Seinfeld van het vervalsen van de auto. De auto zou één van de 56 exemplaren van een speciale serie zijn, maar het blijkt niet de authentieke 356 te zijn. 

Koper Fica Frio Limited, die in maart 2016 een Porsche 356 Speedster (voor $1,56 miljoen) kocht op de veiling van Gooding & Company, stelt dat verkoper Jerry Seinfeld de auto heeft vervalst. De koper dacht een van de 56 bijzondere Speedsters met aluminiumlegering carrosserie te hebben gekocht. Bovendien zou dit het enige exemplaar zijn dat oorspronkelijk in het groen was uitgevoerd.

Nader onderzoek bracht echter aan het licht dat de auto helemaal niet zo bijzonder is. Daarop zou Seinfeld de koper zijn excuses hebben aangeboden en meteen hebben beloofd om het aankoopbedrag terug te storten. Dat laatste is echter nooit gebeurd, en daarom sleept de koper de komiek nu voor de rechter.

Seinfelds advocaat, Orin Snyder, meent dat het een nogal onzinnige zaak is: "Jerry has been working in good faith to get to the bottom of this matter. He has asked Fica Frio for evidence to substantiate the allegations. Fica Frio ignored Jerry and instead filed this frivolous lawsuit." De rechtszaak is pas vrijdag aangespannen, dus het is nog even afwachten wanneer het geheel voor de rechter komt of dat er een schikking volgt.