MAGA: Europese arbeidsplaatsen bij Ford naar VS gedeporteerd

Fort Europa moet het zonder Ford doen. Minder, minder, minder 'illegal aliens'.

Omdat u zelf vlijmscherp kunt nadenken, zou u nooit vinden wat de NOS voorschrijft over die nare president Trump. Orange Man Bad, ja dat zal wel, maar hij heeft dus de rare gewoonte om verkiezingsbeloften domweg na te komen. Dat heet met een deftig woord vast 'onderbuikregeren', maar als Trump zegt dat er meer Amerikaanse banen voor Amerikaanse Amerikanen in Amerika moeten komen, dan zegt-ie dat ook na de verkiezingen.

Dus Trump zet bedrijven onder druk om te investeren in de VS en dat doet Ford bijvoorbeeld in de zeer nabije toekomst. 'Ford is sinking $1 billion and adding more jobs to plants in the Chicago area to expand production of the redesigned Ford Explorerand Lincoln Aviator sport utility vehicles. (...) The expansion comes as the automaker makes cuts overseas and shifts its lineup to make more SUVs, crossover-utility vehicles and trucks and away from sedans and sports cars, which have fallen out of favor with American drivers.' Het gaat om 500 banen erbij in Chicago en een nekschot voor duizenden banen in Europa.

Ford moet wel: de markt in Europa is slechter dan Charles Manson en China doet het niet veel beter. De enige plek waar Ford nog lekker draait is de VS zelf. Dus het is niet zo gek dat de legende uit Detroit repatrieert. Het is vooralsnog onzeker of de EU is opgewassen tegen de greatest dealmaker...in the world...it's true. Want er komen handelsbesprekingen aan en de VS en de EU kunnen het nu al nergens over eens worden.

Amerikaanse importtarieven op auto's van buiten de VS blijven bijvoorbeeld als een zwaard van Damokles boven de matig marcherende markt hangen. Ford kiest dus eieren voor zijn geld en dat helpt Trump weer met de verkoop van MAGA-petjes.