De nieuwe kleuren van Williams F1 zijn bekend

Met het vertrek van sponsor Martini, verdwijnen ook de Martini Racing-kleuren van de wagens van Williams. Het voormalige topteam heeft echter een nieuwe sponsor: ROKiT Phones.

Williams gaat het nieuwe jaar tegemoet met wat nieuwe sponsoren. Rokit (ROKit) voegt zijn naam toe voor Williams Racing om zo ROKit Williams Racing te vormen. Verder heeft het traditieteam ook een Poolse oliemaatschappij binnengehaald om extra pecunia te leveren. Uiteraard heeft die Poolse invloed alles te maken met coureur Robert Kubica.

Het gaat bij deze presentatie voor Williams vandaag helemaal om de kleurtjes op de auto, niet om de wagen zelf. Daar is weinig aan te zien. De nieuwe livery is het gevolg van het vertrek van Martini. Claire Williams legde uit dat ze niet terug wilde naar de oude kleuren donkerblauw en wit. Volgens haar geeft de verse verflaag voor een nieuw team dat uit het verleden tevoorschijn komt.

Het is niet te verwachten dat de wagen van Williams heel erg verandert, maar als er vernieuwingen zijn, dan zien we ze hoogstwaarschijnlijk pas in Barcelona.

Williams is het derde team dat deze week de eerste glimp van een nieuwe auto geeft. Eerder was Haas er met de nieuwe Rich Energy-livery die nogal doet denken aan de Lotus-kleuren van weleer. Eerder vanmiddag liet Toro Rosso zijn geëvolueerde auto zien.