Elon Musk zet hypermoderne Iron Man-villa te koop

Omdat ook miljardairs ergens moeten wonen heeft Teslabaas Elon Musk een stulpje in de regio Los Angeles. Kennelijk is Musk erop uitgekeken want het ding gaat nu in de ramsj: voor slechts $4,5 miljoen bent u het mannetje (m/v).

Musk kocht het paleisje in 2014 met zijn toen nog betere helft, de Britse actrice Talulah Riley, voor $3,7 miljoen. Het design is modern, en zoals het een techmiljardair betaamt zijn de gordijnen, de luidsprekers en het alarmsysteem via een app Jarvis aan te sturen. Hoeveel tijd Musk in zijn domicilie heeft doorgebracht weten we niet, maar aangezien de man bijna altijd aan het werk is en bovendien nog een half dozijn andere huizen in de regio bezit, zal het niet veel geweest zijn. Iemand die in de top 100 rijkste mensen ter wereld staat heeft natuurlijk meer dan één hoopje stenen op aarde.

Op de plaatjes van luxemakelaar Hilton Hyland zien we een kavel die volledig aan het zicht van pottekijkers wordt onttrokken, dankzij de dichtstbegroeide heg die we sinds Josefine Mutzenbacher hebben gezien. Geen overbodige luxe, want het perceel ligt namelijk pal langs een straat. 

We zien overigens een oprit met roldeuren, maar een blik op de daadwerkelijke garage erachter voor de Model S of X krijgen we niet. Zou Elon daar soms al zijn kastlijken bewaren, of heeft hij er een hyperloop gegraven, die rechtstreeks naar het SpaceX-kantoor leidt? Ook krijg je als koper een mooi uitzicht over Los Angeles, en kussens van gevild koekiemonster op je bed.