Mercedes showt Lewis Hamiltons nieuwe kampioenenwagen

Is dit de auto die het zesde wereldkampioenschap op rij voor Mercedes gaat claimen? Uiteraard denken Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hoge ogen te gaan gooien met de W10 Formule 1-bolide.

Mercedes noemt het een nieuwe look, maar de verschillen zijn marginaal. Nog steeds is de auto zilverkleurig en zitten er lichtgroene accenten op. De zwarte gedeeltes achterop de auto hebben nu een driehoekjespatroon waardoor er een mooi verloopje van de kleurstelling gebeurt van voor naar achter.

Net als bij de andere wagens zien we een flink vereenvoudigde voor en achtervleugel op de Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+. Rondom de sidepods heeft Mercedes echter nog steeds vrij veel vleugeltjes in de vrijgegeven beelden staan.

Valtteri Bottas heeft vanmorgen al de eerste meters gereden met de wagen. Hij heeft op Silverstone een shakedown gedaan met de auto. Vanmiddag is het de beurt aan wereldkampioen Lewis Hamilton.

Technisch directeur James Allison zegt in een verklaring dat de nieuwe regelgeving behoorlijk wat veranderingen aan de auto hebben veroorzaakt. Mercedes had de laatste jaren nogal veel problemen met het bandenmanagement, of liever: de auto's verbruikten meer rubber dan die van bijvoorbeeld Red Bull Racing. Veranderingen aan de wielophanging moeten dat nu verbeterd hebben: "However, notwithstanding this improvement, we were still not as good as some of our competitors at preserving the performance of the rear tyres. We have worked hard on the suspension and aerodynamic characteristics to deliver a car that will be much kinder to its tyres – enough, we hope, to allow us to be competitive at all phases of the race and at each track on the calendar."

Volgens Allison is de auto in basis behoorlijk gelijkgebleven, zo zijn de wielbasis en de hoofdarchitectuur niet veranderd. Echter: "A close inspection will reveal that the execution of this concept has been further refined," aldus Allison.

Na de teams van HAAS, Toro Rosso, Williams en Renault was Mercedes het vijfde team dat de auto voor 2019 onthulde. Max Verstappens team Red Bull Racing zal later vandaag het doek van de nieuwe auto trekken.