Red Bull Racing EUFORISCH na eerste meters met Honda-motor

Vanmorgen kreeg de wereld een eerste glimp te zien van de nieuwe RB15, waarmee Max Verstappen en Pierre Gasly op jacht gaan naar het wereldkampioenschap Formule 1. Na de eerste rondjes tijdens de filmdag heerst er grote blij bij het team.

Max Verstappen mocht vanmiddag de eerste echte meters maken met de nieuwe Red Bull Racing RB15. De Honda-motor deed zijn werk probleemloos en na de toegestane vijftig kilometer moest de Nederlander uitstappen om zijn teamgenootje een ritje te gunnen. Ook bij Pierre Gasly verliep de shakedown helemaal vlekkeloos.

Vlekkeloos is bijna te zwak uitgedrukt als we de woorden van opperstrateeg Helmut Marko van Red Bull erbij halen. De Oostenrijkse doctor is bijna lyrisch. "We geloven echt dat we een flinke stap gezet hebben. Het is een typische Newey-auto, maar alles, ook de koelinlaten, is met Honda afgestemd", aldus Marko tegen Auto Bild, "de wagen liep bij de shakedown vanaf het begin probleemloos."

De 'ontdekker' van Max Verstappen gaat nog verder in zijn blije bewoordingen. "Er heerst werkelijk een euforische stemming in Milton Keynes. De stemming is enorm optimistisch. De Honda-motor doet het nu al beter dan de Renault-motor. De getallen die eruit komen maken ons echt optimistisch. Ook met het oog op de prestatieverbeteringen. En we kunnen nu ook voor het eerst echt meefeesten met een eigen party mode!"

Uiteraard heeft ook Max Verstappen een mening over de auto en motor. Hij houdt zich echter nog wat meer op de vlakte dan zijn mentor: "Er gebeuren mooie dingen, maar het zal nog wel even duren. Het is zeker niet zo dat alles vanaf de eerste Grand Prix perfect verloopt." 

Gelukkig was Max op de video die hij zojuist op Twitter plaatste ook behoorlijk lyrisch.