Nederlander Bent Viscaal tekent bij HWA in Formule 3

Komend seizoen rijdt Max Verstappen in de Formule 1, Nyck de Vries in de Formule 2 en Bent Viscaal in de Formule 3. Nederland. De negentienjarige Viscaal heeft getekend bij het HWA Racelab-team.

Met de fusie van GP3 en European F3 (bekend van Mick Schumacher en Daniel Ticktum) blijft komend seizoen alleen de FIA F3 bestaan. Het kampioenschap speelt zich af rondom de Europese Formule 1-races en heeft in ieder geval één Nederlandse deelnemer te begroeten in 2019: Bent Viscaal.

De 19-jarige coureur uit Alberg tekent bij het team van HWA. De letters staan voor Hans Werner Aufrecht, alias de man die AMG oprichtte. In de Formule E is HWA dit jaar de kwartiermaker voor Mercedes dat in 2020 tot het accurijden toetreedt, terwijl het voorheen ook de DTM-auto's voor Mercedes bediende (en komend seizoen de Aston Martin in DTM zal inzetten). In de Formule 3 is HWA dit jaar nieuw als zelfstandig team, maar het bedrijf prepareerde al eerder motoren voor die klasse.

Uiteraard is Viscaal, die de afgelopen twee jaar in het Euroformula Open uitkwam opgetogen over de stap:  "HWA bleek de juiste keuze voor ons te zijn. Ik heb goede verwachtingen wat betreft de samenwerking." Zijn teamgenoot wordt komend jaar Keyvan Andres.