Peugeot 208 is nu officieel vernieuwd

Na het lek van vorige week is hier dan officieel de nieuwe Peugeot 208. Peugeot heeft zijn verkoopkannonnetje voorzien van veel hippe nieuwigheden en een blits uiterlijk.

Peugeot trekt alles uit de kast om de 208 een succes te maken. Elektrisch rijden? Kan. Hybride? Tuurlijk. Ouderwets dinosaurusverbranden? Kan ook gewoon. De Fransen beginnen hun persbericht met een sneer naar de concurrentie: "[het] B-segment waarin auto’s steeds meer op elkaar gaan lijken". Deze 208 heeft duidelijk een eigen uiterlijk meegekregen, met een Peugeot familiegezicht. En eigenlijk herkennen we ook wel aardig wat 205 in de achterkant.

Het verrassendste is natuurlijk de elektrische versie met de naam e-motie. Peugeot maakte van de elektrische 208 geen sloom stadswagentje en gaf hem een motor van 100 kW (136 pk) en 260 Nm mee. Niet slecht. De 50 kW accu zorgt ervoor dat de e-motion tot 340 kilometer kan afleggen op een volle lading. Dit alles natuurlijk volgens de WLTP-standaard.

Op het gebied van normale aandrijving kiest Peugeot voor het bekende motoraanbod bestaande uit 1,2 liter driepitters voor de benzinevarianten en een 1,5 liter vierpitter voor een enkele dieseloptie. 

Binnen heeft de nieuwe 208 een i-cockpit, die zich aanpast aan de omstandigheden. Het schermpje herkent wat belangrijk is en die gegevens worden groter weergegeven op het dashboard. Vanzelfsprekend kan de 208 optioneel ook volgehangen worden met alle technologische hulpjes die we tegenwoordig verwachten.