U zoekt een motorfiets? Dit staat er te koop

Warm! Superwarm buiten. Waarom zou je dan nog met een stuk blik om je heen de weg op gaan? Trek je leren jas uit de kast en spring op de motor. Moet u er wel eerst even snel een kopen. Hier een paar voorbeelden.

Er gaat niets boven de vrijheid van rijden. Toch merk je in je moderne leasewagen vrij weinig van wat er om je heen gebeurt. Op de tweewieler ben je één met de weg en een met de natuur. Niet al te letterlijk nemen, want voor je het weet ben je een boomklever. Even snel een 'nieuwe' motor op de kop tikken? Zoek niet verder, want wij haalden van zoeksite Gashendel.nl de mooiste exemplaren om dit weekend nog van het mooie weer te kunnen genieten. Zoals je al vermoedt: Gashendel is opgezet door dezelfde mensen die ook Gaspedaal.nl maakten en je zoekt er dus meteen op (bijna) alle verkoopsites.

Stap een beetje sportief op een motor die niet meteen je hele bankrekening naar nul terugschroeft, met de KTM Super Duke. Voor minder dan vijfduizend euro ben je er al bij en heb je een Oostenrijkse KTM 990, leg je er nog vijfhonderd bij, dan is hij ook nog eens in het karakteristieke oranje met zwart uitgevoerd. Maar je wil de echte 1290 Super Duke hebben, reken dan op minimaal 12k om te kunnen rijden.

Direct toetreden tot de club van rijders van rode monsters kan ook. Neem een Ducati Panigale. Kost wat meer, maar daarvoor krijg je natuurlijk wel meteen de volle streetcred erbij. Mocht je echt teveel geld hebben, dan kun je ook meteen voor de Superleggera gaan, met nul kilometers op de klok en een prijskaartje van €76.200.

Lange afstanden afleggen op en naast de weg? Ga voor een BMW R 1200 GS. Op Gashendel staan er 343 te koop, van nieuw tot lekker ingereden. Wij zijn even een trip van Kaap naar Kaap plannen, of een West naar Oost endurancerit.

Mocht u meteen behoefte hebben om aansluiting te vinden bij een motorbende, dan is een Harley de enige optie. Het kan ook zijn dat uw haarlijn wat terugtrekt, of dat u gewoon een voorliefde voor Amerikaans heeft. Hoe dan ook, zo'n stukje motorhistorie hoeft niet meteen het einde van je spaarcenten te beteken als je een beetje goed zoekt. Hier staan ze allemaal op een rij.

Spreekt het Amerikaanse geweld niet aan, maar is Japan meer u ding? Kijk niet verder, want de Yamaha MT 07 vinkt genoeg vakjes aan. Hij is betaalbaar en ziet er dik uit. Zekert als je de versie zonder kappen hebt doet deze Yamaha als naked bike prima mee in de file.