Honda bouwt voort op schattig elektrisch prototype

Alweer twee jaar geleden verraste Honda de wereld met een blij ogend elektrisch conceptmodel waarvan de hele wereld riep: "Nu bouwen!". De Japanners zijn daarom verdergegaan met de ontwikkeling en tonen nu een preview van het productiemodel.

De Honda Urban EV uit september 2017 is gelukkig niet bij een eenmalige vingeroefening gebleven, want de Japanse autobouwer neemt deel twee mee naar Genève. De naam Urban EV is vervangen door het nog wat cryptischere Honda E Prototype. Het zij ze vergeven, want de Japanners noemen dit een preview op het productiemodel, en dat is een goed teken. Het ontwerp van de Honda E lijkt immers nogal veel op het originele concept, gelukkig.

Opvallend genoeg krijgt de kleine stads-Honda achterwielaandrijving. Het zal te maken hebben met de optimale verdeling van batterijen en opslagruimte door de auto. Het accupakket van de E moet de auto een bereik van ongeveer 200 kilometer geven en dankzij fast-charge pakken de cellen 80 procent lading op in een half uur aan het stroomnet.

De ontwerpers wijzen erop dat ze het ontwerp zo glad mogelijk hebben gehouden. Zeker in een elektrische auto is dat belangrijk, omdat je -bij afwezigheid van motorgeluid- allerlei windgeruis hoort tijdens het rijden. Daarom is de A-stijl bijna gelijk met de panoramische voorruit en heeft Honda de spiegels geloosd. De handvatten van de portiers kunnen in- en uitklappen zodat ze lekker glad liggen (of dat nou handig is).

Binnenin moet ruimte genoeg zijn om comfortabel te zitten in een 'lounge'. Het dashboard heeft een enorme berg schermen om de auto mee te bedienen en is helemaal ingespeeld op de "connected lifestyle" van de inzittenden. Okay Honda, goedgekeurd: bouwen maar.