VIDEO. EuroNCAP knalt nieuwe Mercedes G-Klasse tegen muur

Om de zoveel tijd krijgt de wereld te horen dat weer een paar truttenschudders de volle vijf sterren hebben behaald in de crashtest. Meh. Als EuroNCAP een Mercedes G-Klasse verplettert moet je even opletten, want dat is mooi spul.

Na een jaartje of veertig heeft Mercedes eindelijk een nieuwe G-Klasse gemaakt. Het terreinmonster ziet er nog steeds bijna hetzelfde uit, maar is wel helemaal modern geworden. Dat merken we aan de crashtest, want hij krijgt vijf sterren. Van het oude model is het niet voor te stellen dat hij zoveel veiligheid bij zich had.

Opvallend is dat de enorme G ook op het gebied van voetgangersveiligheid best goed scoort, met 78%. De auto heeft standaard een automatisch remsysteem dat ingrijpt als er een voetganger of fietser voor de auto terechtkomt.

Naast de G-Klasse kwamen ook de nieuwe Seat Tarraco en de Honda CR-V aan de beurt. De super-Seat krijgt eveneens vijf sterren voor zijn crash, net als de CR-V. Het maakt dus niet echt uit welke wegmastodont je kiest, veilig is het er toch wel (probeer de systemen desondanks toch maar niet zelf uit).