Audi R8 met 620 pk viert tien jaar R8 V10

Hoera! De R8 is tien jaar oud en dat is reden voor een feestje. Audi nodigt 222 mensen uit om dat partijtje mee te vieren door een Audi R8 V10 Decennium te kopen. Die is dik en heeft de sterkste V10 bij zich.

Het downsize-virus heeft gelukkig de ontwikkelingskamer van het Audi-team dat de R8 maakt nog niet bereikt. De nieuwe versie van de R8 krijgt gewoon een 5,2 liter FSI V10 in het achteronder gepropt. De krachtbron levert 620 pk en 580 Nm, wat goed is voor 331 kilometer per uur en een acceleratie naar 100 km/u in 3,1 seconden.

Gelukkig neemt Audi dus in de nieuwe R8 echt geen afscheid van de V10. Het betekent ook dat dit speciale model helemaal niet zo speciaal is en daarom wat verder versierd is. Om hem toch bijzonder te maken heeft Audi goed bij concern-neef Seat Cupra gekeken en daar matgrijs en brons gejat. De dikke R8 ziet er extradik uit met de matte lak en de semi-glimmende lichtmetalen velgen.

Binnen is de hoofdkleur ook zwart. De bekleding is van duister leer en her en der is koolstof zichtbaar, dat juist wel weer glimt. Het stuur heeft lekker grippig zwart alcantara en de stiksels zijn rondom eveneens in bronstint.

De wagen heeft overal decennium-logo's om aan te tonen dat dit een feestnummer is. Over nummering gesproken: alle 222 zijn van hun eigen volgnummer voorzien op een plaatje in de auto. Van het vorige speciaaltje, de R8 GT, maakte Audi er 333, het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat de volgende limited edition maar 111 keer over de toonbank gaat.