Ferrari-baas: 'Wij zijn helemaal niet snel'

Bijna alle acht de Formule 1-testdagen op het circuit van Barcelona eindigde een Ferrari bovenaan het klassement. Wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat de Italianen een halve seconde sneller zijn, maar Ferraribaas Binotto ontkent dat.

Mattio Binotto, die tegenwoordig aan het hoofd van Ferrari's Formule 1-team staat, gedraagt zich als een ware Mohammed Al Sahaf door te ontkennen dat zijn team snel is. Tegen Motorsport zegt de Italiaan: "It would be completely wrong to think today that we're faster than them. Here, we may run different fuel levels, we've got different programmes." Binotto benadrukt dat ze zelf nog steeds bezig zijn met het ontdekken van de wagen. Hij denkt dan ook dat Mercedes helemaal niet langzamer is dan zij zijn: "I'm not expecting them to be behind us, or they will be very, very close."

Dat kan allemaal wel zo zijn, maar de Ferrari's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc gaan verdomd hard. Leclerc zet extreem snelle tijden, terwijl hij zich totaal niet zegt in te spannen om hard te rijden en de auto ook nog niet voluit opengedraaid is. 

Binotto is echter helemaal niet tevreden met de voortgang van het testprogramma bij Ferrari: "I would like to be faster, I would like to be more reliable. I'm pleased the car is behaving as expected, that's the starting point." Hij is wel blij met de rijkarakteristieken van de auto, want het lijkt een gebalanceerde auto op het circuit, maar dat kan ook aan het circuit liggen volgens Mattia: "Each single circuit has got different characteristics. Certainly it was balanced here, it was good, a driveable car.

Zoals ook bij alle teams blijft het afwachten op de eerste Grand Prix. Pas als de auto's bij de kwalificatie in Melbourne voor het eerst allemaal honderd procent opgedraaid op de baan verschijnen kan het vergelijken beginnen.