'Formule 1 voor drie jaar naar Zandvoort'

De doorgaans goed ingewijde vastgoedman Erik 'Vliegstradamus' de Vlieger voorspelt dat binnen afzienbare tijd een deal tussen Zandvoort en Formule 1 wordt aangekondigd. De raceklasse van Max Verstappen zou minimaal drie jaar naar Nederland komen.

In een inmiddels weer verwijderde serie tweets voorspelt Erik de Vlieger - op basis van enkele bronnen - dat de Formule 1 in 2020 naar Nederland komt. De eerste editie van de vernieuwde Grote Prijs van Nederland zal plaatsvinden op 3 mei 2020. De twee jaar erna zijn ook al verzekerd. Al het geld voor de terugkeer komt uit private handen. De organisatie heeft geen enkele cent van de overheid nodig.

Behalve de deal voorspelt De Vlieger ook dat Zandvoort de groenste Grand Prix op de kalender wil worden. Een entreekaartje is automatisch een combiticket. Wie een kaartje voor de races koopt, krijgt daarmee recht op gratis openbaar vervoer en toegang tot verschillende P+R-plaatsen. 

De van oorsprong Zandvoortse vastgoedman benadrukt in een extra (eveneens verwijderde) tweet dat het slechts om voorspellingen gaat. Toch hebben de voorspellingen van Erik de Vlieger nogal eens de neiging om concreet te worden. 

Hoewel de voorspellingen nogal concreet klinken, is de kans groot dat we nog een paar weken moeten wachten op de definitieve bevestiging. Circuitpark Zandvoort heeft tot 31 maart een exclusief recht om met Formula One Management te onderhandelen over een Dutch Grand Prix. Het heeft geen zin om die onderhandelingen vooruit te haasten, en daarnaast is het voor het PR-moment best verstandig om te wachten totdat het F1-seizoen 2019 echt is begonnen in Melbourne. Zandvoort kan dan meteen het wereldpodium pakken en wellicht meeliften op een potentiële overwinning van Max Verstappen in Australië.

En anders zit De Vlieger heel Nederland gewoon keihard te trollen vanuit zijn Portugese strandhuis. Wij weten het ook niet, maar dit bericht konden we u niet onthouden.