Touring Sciàdipersia Cabriolet is Maserati GranCabrio maar beter

Sinds 2009 legt Touring Superleggera zich weer toe op de kunst van het coachbuilden, waar Italië wereldberoemd mee werd. Na de Touring Sciàdipersia op basis van de Maserati GranTurismo is er nu de Cabriolet, u raadt het: op basis van de GranCabrio.

Wie een auto bij Touring Superleggera bestelt, kan erop rekenen dat elk zichtbaar stuk van de carrosserie opnieuw is vormgegeven. Bij de dichte versie van de Sciàdipersia is alleen de voorruit en de voorruitstijlen gelijk aan de onderdelen die Maserati meegeeft. Ook de Cabriolet heeft dezelfde behandeling ondergaan.

De koetsbouwers maken een 'buitenserie' (fuoriserie) van vijftien exemplaren van de dakloze Sjah van Perzië. Over smaak valt natuurlijk op allerlei manieren wél te twisten, maar deze Vaillante, meets Turbot, meets Zwendelcopter (*) is een geslaagde chirurgische ingreep.

Onderhuids blijft de Touring gewoon een Maserati. De coachbuilders hebben zich onthouden van allerlei tuning en ordinaire dingen bij de natuurlijk ademende V8. Ook het volledige elektrische systeem komt een op een over uit de GranCabrio. Het interieur van de auto is wel aangepast, maar daar zijn de Maserati-onderdelen wel gebleven. Ze zijn echter opnieuw aangekleed door de leerbewerkers van Touring Superleggera.

De prijs van het geheel is op aanvraag, en u moet natuurlijk ook even een Maserati GranCabrio hebben om in te leveren. Daarna bouwen de Italianen hem in zes maanden om in een Sciàdipersia.