Peugeotbaas bevestigt: 'we maken de hete 508 Concept'

De Peugeot 508 Sport Engineered Concept is wellicht een van de grootste verrassingen van de Autosalon in Genève, maar de Franse autoknutselaars hadden nog een verrassing: de auto blijft niet bij een concept.

Een half elektrische Peugeot met 400 pk verdeeld over alle vier de wielen, dat hoor je niet vaak. Zeker niet in deze tijd waarin alles wat sportief is kapotdeaud moet. Gelukkig verraste Peugeot de wereld met de 508 Sport Engineered Concept waarvan iedereen dacht dat hij na de Autosalon van Genève de vergetelheid in ging. Toch niet! 

Jean-Philippe Imparato, CEO van Peugeot, bevestigde gisteren via Twitter dat ze de auto ook daadwerkelijk in productie gaan nemen. Nu is het alleen nog afwachten hoeveel er van het concept overblijft zodra hij in grote aantallen uit de Franse fabrieken komt rollen. De hoop is natuurlijk dat hij hetzelfde blijft aangezien hij toch al niet heel veel verschilt van de standaard 508. Ook blijft het nog even de vraag wanneer de auto bij de dealers zal staan. 

Het conceptmodel heeft een PureTech 200 verbrandingsmotor onder de kap. Deze wordt bijgestaan door een elektromotor met 110 pk op de vooras, en een elektromotor van 200 pk op de achteras. Daarmee komt het systeemvermogen op 400 pk en 500 Nm en kan de Peug dankzij het 11.8 kWh accupakket maximaal 50 kilometer volledig elektrisch afleggen.

Natuurlijk hebben we nog wat verplichte cijfertjes voor u: 0 tot 100km/u in 4,3 seconden. De kwart mijl in 12,5 seconden, een kilometer rechtuit in 23,2 seconden, van 80 naar 120 km/u in 2,5 seconden, van 80 naar 180 km/u in 9,3 seconden en een topsnelheid van 250 km/u (eat that Volvo!).