Infiniti verlaat Europa omdat u het volledig negeert

Waar Groot-Brittannië de EU wil verlaten omdat ze al die Europese interesse helemaal niet leuk vinden, heeft Infiniti een heel andere reden om Europa de rug toe te keren: het volledige gebrek aan interesse. Want wie rijdt er nou in zo'n bak?

Infiniti gooit, na twaalf jaar van proberen, begin 2020 de handdoek in de ring wat betreft hun Europese plannen. Het luxemerk van Nissan kreeg in de oude wereld maar geen voet aan de grond. In compleet Europa werden gedurende het afgelopen ruime decennium maar 60.000 Infiniti's weggezet. Dat is uiteraard veel te weinig om een rendabele business mee op te bouwen.

De Brexitlink in de opening van dit artikel is er niet met de haren bijgesleept, want deze beslissing van Nissan heeft voor de Britten alweer een negatief gevolg. Twee van Infiniti's modellen werden immers geproduceerd in de Nissan-fabriek in Sunderland. Inderdaad: Nissan stopt met de productie van de wagens in die fabriek. Ongetwijfeld gaat dat weer banen kosten.

Belangrijke reden om Europa de rug toe te keren is, naast het gebrek aan interesse, het feit dat de auto's gewoon niet zuiniger te maken zijn. Met zo weinig verkoop is investeren in verduurzaming zinloos, of in ieder geval verliesgevend. Goed nieuws dus voor de Europese wereldredders: minder banen en minder CO2's aan deze kant van de oceaan. Het slechte nieuws is echter: Infiniti gaat zich nu toeleggen om SUV's voor de Amerikaanse en Chinese markt. Helaas hebben die ook de neiging om ijsbeertjes te haten en de hele wereld vol met CO2 te pompen.