Fisker gaat het weer proberen, nu met een elektrische SUV

De 'elektrische revolutie' begon ooit met de hybride luxesedan Fisker Karma. Het werd geen financieel succes, maar dat weerhoudt Henrik Fisker er niet van om het nogmaals te proberen. Nu met een volledig elektrische SUV. Hij komt in 2021.

In de tweede helft van 2021 moet de tweede kans voor Fisker komen. Vandaag toont auto-ontwerper turned autofabrikant Henrik Fisker het eerste beeld van zijn elektrische SUV. De auto moet minder dan $4gaan kosten en medio 2021 op de markt komen. Tegen het einde van dat jaar moet de auto ook naar Europa komen.

Voor die $40.000 krijg je een auto met een standaardaccu, die boven de 80 kWh kan opslaan. De auto krijgt ook vierwielaandrijving en zou een rijbereik van ongeveer 300 mijl (480 kilometer) moeten hebben.

Net als Tesla wil Fisker de auto direct verkopen aan de klanten, zonder tussenkomst van dealers. De service moet via een franchiseclub verlopen. De voorinschrijving opent op een later tijdstip dit jaar, dan kunnen geïnteresseerden ook hun aanbetaling droppen. Fisker wil de auto in de Verenigde Staten gaan produceren. Daarvoor kijkt het bedrijf nu naar verschillende mogelijkheden. 

Het beeldmateriaal is nog niet overweldigend, helaas moeten we het met maar een plaatje doen.