Sinds Stephan Winkelmann aan het roer van Bugatti staat zijn er al twee superspecials op basis van de Bugatti Chiron uitgebracht. Best een prestatie in iets meer dan een jaar. Vooral de opbrengst van La Voiture Noire, €11 miljoen euro, zal naar meer smaken. Het verrast daarom niet dat een nieuw gerucht uit Molsheim komt: er komt ook een nieuwe Royale.
Stephan Winkelmann ziet het als zijn heilige taak om de productie van Bugatti te vergroten en de lijn de te verbreden naar meer dan alleen de Chiron en wat dingen die daarvan worden afgeleid. Hij liet onlangs ook weten dat: "From now on, we are going to put an emphasis on ultimate overall vehicle dynamics, light weight and modern sustainable luxury." Alleen supersnelheid is niet meer genoeg, of eigenlijk: dat is ouderwets.
Voor de herinterpretatie gaat Bugatti winkelen bij Porsche, waar ze een platform hebben ontwikkeld voor de Taycan. De bodemarchitectuur voor de Porsche is 4,8 meter lang, maar dat kan in een Bugatti natuurlijk extreem worden opgerekt tot (ver) over de vijf meter lengte. Omdat het nog wel minimaal tot 2023 duurt hoopt Winkelmann gebruik te kunnen maken van solid state accu's en nog meer techniek die nu nog niet beschikbaar is.
Door de hele auto van koolstof te maken, kan de wagen licht blijven en met een stel extreem krachtige elektromotoren zouden alsnog buitenaardse prestaties mogelijk zijn. De drie geplande elektromotoren zouden bij elkaar 880 pk kunnen leveren, wat ruim 300 pk meer is dan de Taycan meekrijgt.
Het buitensporige gebruik van koolstofvezel kan ervoor zorgen dat Bugatti de auto helemaal 'coachbuilt' kan worden. De koper kan dan vrijwel alles aan de auto aan zijn wensen laten aanpassen, maar ook gewoon €700.000 neerleggen voor het basismodel.