KOOP NU: Nagelnieuwe BMW 1M Coupé met 2.000 km

Vandaag hebben we voor u een toekomstig klassieker met extreem weinig kilometers op de teller. Een vrijwel nieuwe BMW 1M Coupé in de enige juiste kleur: Valencia Orange.

De BMW 1M Coupé is een wonderlijk onduitse creatie. Het is een samenraapsel van allerlei onderdelen van andere BMW-modellen die op papier helemaal niet hoort te werken, maar in de praktijk een van de geweldigste kleine bommetjes ooit oplevert. Het is dan ook niet zo verrassend dat de prijzen voor deze auto langzaam maar zeker stijgen. Iets wat deze verkoper van zijn nagenoeg nieuwe 1M ook niet ontgaan is. Er mag dan ook net iets meer dan 2.000 kilometer op de teller hebben, de prijs is evengoed niet misselijk.

Het hoogste bod op deze BMW staat op het moment van schrijven op $70.000, maar kan nog makkelijk flink oplopen tot een ton. Een 1M met zo'n lage kilometerstand zal niet snel meer verschijnen. Er zijn er immers maar 6.331 van gemaakt om mee te rijden. Dat de vorige eigenaar, en de huidige eigenaar van deze rijderswagen dat niet deden is eigenlijk een schande. 

Naast dat de auto in nieuwstaat verkeerd, heeft hij de afgelopen jaren ook alle onderhoud netjes ontvangen en is hij zelfs naar de dealer gebracht voor een paar terugroepacties. De motor is nog maar amper ingereden en levert nog zijn originele 340 pk en 450 Nm aan de achterwielen.

De eerste eigenaar legde in 2011 een schamele $54.385 bij de dealer op de toonbank om met deze 1M Coupé naar huis te mogen. Acht jaar en bijna geen rijplezier later levert hij al $15.000 meer op. Dat gebeurt niet vaak in auto's in deze klasse.