"Formule 1 elektrisch, Elon Musk wil team hebben"

Het is vandaag 1 april en dat betekent dat iedereen zijn lolbroek vanmorgen aangetrokken heeft. Voor het gemak maakten we een overzicht van de geslaagde en minder geslaagde grappen.

Het is wellicht de meest belegen 'feestdag' van het jaar. De dag waarop alle onderknuppels hun baas in de maling proberen te nemen en dat betekent dat alle PR-teams van de wereld er keihard inspringen. Om al die verspilde moeite niet helemaal aan ons voorbij te laten gaan, hebben we de meest automotive-grappenmakerij op een rij gezet.

Ja, dat is grappig, hè? Dat je een flinke rit door het land moet maken om daar je accu's weer vol te laden en het landschap te redden. Dankzij het bereik van de Range Rover Sport P400e moet je van de laadpaal naar de weg (en weer terug) kunnen rijden zonder de verbrandingsmotor te gebruiken. 

Volgens The Grand Tour spin-off Drivetribe is de kogel door de kerk en rijdt deFormule 1 vanaf 2021 volledig elektriek. De teams kwamen er niet uit met de vernieuwde verbrandingsmotoren, dus heeft de FIA gekozen om batterijen in te voeren. Jean Todt zegt erover: "Today marks an important step in Formula One's long and illustrious history. The decision to move to all-electric powertrains has been talked about for years, but only now have we decided to move forward with this idea. Formula One has a proud reputation for being at the forefront of innovations in racing technology, which is being highlighted by the ground-breaking regulations that shall be introduced in time for the 2021 season."

Hoewel Tesla zich in de Formule E volledig afzijdig houdt, wil Elon Musk wel meedoen aan een elektrische F1. Hij is geïnteresseerd om een nieuw team in te schrijven. Uiteraard is het volledige bericht gebaseerd op nonsens, want het is 1 april.

Als we het over een van de meest geliefde en gehate auto's allertijden hebben, dan gooit de Fiat Multipla hoge ogen. Bijna letterlijk, want juist die hoge koplampen van de Multipla irriteerden velen.

Fiat zou volgens het Duitse AutoBild een nieuwe serie van de 'cultauto' plannen op basis van de Fiat 500X. Ze Photoshopten daarom een 'preview' van de auto met de onderkant van de 500X, met daarop de bovenkant van een Multipla, met de opvallende koplampen. Ze maakten zelfs een video waarin ze het model toelichten. Beide zijn te zien op de site van de grappenmakende Duitsers (huh?).

De 1 aprilgrap van Hyundai zou gewoon echt in productie genomen moeten worden: Right Lane Assist. Het systeem controleert of er genoeg ruimte is aan de rechterkant en maant de bestuurder vervolgens om een baantje naar rechts op te schuiven en niet in de middenbaan te blijven plakken. Jongens, dit is geen 1 aprilgrap: maken. NU.

Omdat Australië van zichzelf nog niet dodelijk genoeg is, heeft Toyota iets bedacht om het land nog gevaarlijker te maken: een cabrio-minibus. Gelukkig is het slechts een flauwe grap. De dakloze bus, die PIEACE gedoopt is, zou in een oplage van 2.019 stuks worden gebouwd. De cabriobus moet het leuker maken om naar het strand te rijden.

Om het geheel nog wat belachelijker te maken, heeft de bus een oven voor hartige taarten achterin. Zo kun je je passagiers meteen een lekkere pie geven na een dagje surfen.