Red Bull: 'RB15 is lastige auto op dit moment'

Tijdens de tweede Formule 1-race van dit seizoen konden zowel Max Verstappen als Pierre Gasly niet echt lekker in de flow komen met hun RB15. Niet gek, want volgens teambaas Christian Horner is het ook een erg lastige auto op dit moment.

Vorig jaar had Red Bull verreweg het beste chassis van de grid, en had het veel problemen met de motor. Dit jaar lijkt dat toch een beetje andersom te zijn. Met de komst van Honda zit het op motorisch gebied wel snor, al lopen ze qua ruwe kracht wat achter op Ferrari en Mercedes, maar de RB15 komt nog niet lekker uit de verf door problemen met het chassis. Red Bull kan de vinger niet echt op de pijnlijke plekken leggen en moet het nu doen met vrij specifieke afstellingen waaronder de auto goed presteert.

Christian Horner beaamt dit: "I think it’s a tricky car at the moment. Our operating window looks quite narrow and Max has coped with that extremely well. I think it’s been harder for Pierre. That will come I’m sure." Gelukkig zijn er deze week een aantal tests die gereden worden, en dat komt perfect uit voor Red Bull. 

"It’s perfect timing. We need to find more performance." Daarmee doelt de Brit vooral op het bijbenen van Ferrari die in Bahrein ineens belachelijk snel was. Die hadden hun problemen duidelijk verholpen en dat moet nu ook voor Red Bull gebeuren. "It’s just understanding what the magic password is."

Red Bull koos in Bahrein nog voor de verkeerde afstelling van de RB15, en daar had Verstappen de rest van het problemen mee. Maar gelukkig heeft het team tijdens de kwalificatie en de race wel een hoop waardevolle data kunnen verzamelen. Daarmee zijn ze weer wat dichterbij de pijnpunten van de auto gekomen. Daardoor kan het tijdens de tests van deze week beter focussen op het oplossen hiervan. 

Daarnaast werd het in Bahrein wel duidelijk dat Honda nog steeds de Ferrari's en de Mercedessen niet kon bijhouden. Al is dat voor nu geen zorgenkindje voor de rode stieren. De Japanners zijn wel te vertrouwen met de ontwikkeling van de motor. "We’ve got more to sort out on the chassis side. The engine’s continuing to make good progress. So, our focus is very much on trying to understand the tyre issues and get the car into a good operating window."