Schumacher terug bij Ferrari

De legendarische namen Schumacher en Ferrari zijn vanaf vandaag weer met elkaar verbonden. Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael, test deze dinsdag voor de Scuderia in Bahrein.

Mick Schumacher werd vorig jaar kampioen in de Europese Formule 3 en rijdt dit seizoen Formule 2 bij het team van Prema. Daarnaast is hij een van de rijders van het Ferrari Junior-team. Dat betekent dat de jonge Duitser als rookie mee mag testen bij het team uit Maranello.

Vandaag kruisen de paden van de families Ferrari en Schumacher weer, nu Mick in de SF90 stapt om hem te testen in Bahrein. Vanmorgen was het zo ver en dat leverde een mooie serie foto's op van de talentvolle zoon van Michael die in de rode outfit in de machine mocht stappen.

Uiteraard is Mick Schumacher niet de enige die rondjes mag rijden met een Formule 1-wagen. Ook de andere teams rijden met hun wagens in de rondte om weer wat vernieuwingen te kunnen proberen. Bij Red Bull rijdt Dan Ticktum in de RB15. De Jonge Brit heeft net niet genoeg punten voor een superlicentie, met dank aan Mick Schumacher, die hem naar de tweede plek in het F3-kampioenschap verwees.

Bijzonder is de rookie die Mercedes inzet: George Russell. Hoewel Russell rijdt voor Williams, kan hij bij Mercedes als jongeling instappen omdat hij nog maar twee GP's heeft gestart en daarom nog voor 'rookie' door kan volgens de regels. Wellicht heeft zijn eigen team er wat aan dat Russell straks kennis heeft van een echt goede auto. George test overigens vandaag nog in de Mercedes en rijdt dan morgen in de Williams.

Bij McLaren passen ze dezelfde truc toe, door Lando Norris als rookie in te zetten. Ook hij heeft immers nog maar twee races gereden. De Britten hebben echter twee auto's, want ook Pirelli gebruikt er een om te testen. De tweede auto wordt bestuurd door oudgediende Fernando Alonso. Nicholas Latifi, zoon van McLaren-investeerder Michael Latifi, rijdt opvallend genoeg niet in een oranje auto, maar test deze dagen in de Williams. Hieronder het volledig overzicht van rijders op de beide dagen.

Mercedes: Lewis Hamilton/George Russell

Ferrari: Mick Schumacher/Sebastian Vettel

Red Bull: Max Verstappen/Dan Ticktum

Renault: Daniel Ricciardo/Jack Aitken

Haas: Romain Grosjean/Pietro Fittipaldi

McLaren: Carlos Sainz Jr/Lando Norris + Fernando Alonso/Sainz (Pirelli testauto)

Racing Point: Lance Stroll/Sergio Perez

Alfa Romeo: TBC/Schumacher

Toro Rosso: Alex Albon beide dagen + Daniil Kvyat (Pirelli testauto)

Williams: George Russell, Robert Kubica/Nicholas Latifi