Red Bull: 'We weten wat er mis is met de aero'

Hoewel de eerste twee Grands Prix van 2019 voor Red Bull Racing aardig verliepen, waren de suikerwaterverkopers nog niet tevreden. Er schortte iets aan de aerodynamica. Volgens strateeg Helmut Marko heeft het team van Max Verstappen de oorzaak gevonden.

Red Bull Racing kampt nog steeds met de gevolgen van de crash van Pierre Gasly op de een-na-laatste dag van de wintertests in Barcelona. Dankzij de glijpartij van de Fransman moest Max Verstappen op de laatste dag rijden met een auto waaraan een 'verkeerd' aeropakket zat. Bij de crash van Gasly was het pakket dat getest zou worden immers verloren gegaan.

In Australië reed Red Bull daarom met ongeteste materialen en dat werkte daar prima. Op het zanderige en winderige circuit van Sakhir in Bahrein was echter merkbaar dat er iets niet klopte aan de auto. In een interview met Motorsport heeft Helmut Marko aangegeven dat het geen structurele ontwerpfout is, maar dat het details zijn. Belangrijke details, dat wel: op dinsdag tijdens de tests in Bahrein reed Max Verstappen al sneller met zijn auto dan in het GP weekend ervoor.

Helmut Marko daarover: "In Bahrein vonden we echt een zwakte in onze aerodynamica. We hebben toen al meteen enkele veranderingen doorgevoerd, waardoor Verstappens tijd afgelopen dinsdag al beter was." Volgens de opperstrateeg van Red Bull is het nog niet duidelijk of de oplossing al in China doorgevoerd kan worden, het kan ook zijn dat Barcelona de race wordt waar de nieuwe verbetering zijn opwachting gaat maken.