Steijn Schothorst rijdt dit seizoen weer Blancpain GT Series

Autobahn F1 Show-presentator en overall vriend van de show Steijn Schothorst heeft zijn weekends in 2019 weer dichtgeplamuurd. Ook het komende raceseizoen komt hij uit in de Audi R8 van Attempto Racing.

Mooi nieuws voor onze Steijn: hij mag weer een jaar GT-racen. Vorig jaar sloten Steijn Schothorst en zijn collega Kelvin van der Linde het Blancpain GT-kampioenschap af met een derde plaats. Daarvoor moest Steijn zijn Audi R8 in de laatste race wel extreem breed houden, want Team WRT met achter het stuur Alex Riberas en Christopher Mies wilde er erg graag voorbij. WRT had kampioen kunnen worden als je Steijn en Kelvin van hun plek hadden gereden, maar voor het olijke Nederlands/Zuid-Afrikaanse duo had dat een vierde plek overall betekend. De vastberadenheid van Steijn om zijn plek te behouden en een ander Audi-team tegen te houden, leverde niet direct vrienden op, maar het toonde wel de spirit van Schothorst. 

Ongetwijfeld zal die race meegespeeld hebben met het nieuws van vandaag: Steijn rijdt weer mee. Hij stapt nog een seizoen in de R8 LMS, die dit jaar het predicaat Evo meekrijgt. 

De Autobahn-presentator deelt de auto in de sprint-cup met Nick Foster en zal de Endurance-races weer met zijn broer Pieter rijden, aangevuld met Mattia Drudi.

Aanstaande vrijdag zie je Steijn en Sylvana weer in de nieuwe Autobahn F1 Show. Ze bespreken deze week de 1.000e Formule 1-race die dit weekend in het Chinese Shanghai wordt verreden.