LIVE. Kijk hier de trainingen en kwalificatie van de Blancpain GT Series

Niet alleen Max Verstappen rijdt dit weekend met zijn racewagen rondjes over een circuit. Ook zijn stapmaatje Steijn Schothorst mag weer los. Met zijn Audi R8 LMS GT3 Evo rijdt de F1 Show-presentator op Monza. Hier vind je de streams.

Het Blancpain GT-kampioenschap bestaat uit verschillende races. Enerzijds heb je de sprintraces, waarin twee rijders een uur rijden om de winst. Per auto heb je twee coureurs die allebei een ongeveer halfuur voor hun rekening nemen. Anderzijds zijn er de enduranceraces die drie uur duren en waarin drie coureurs hun auto delen. 

Steijn Schothorst komt in beide categoriën uit, maar voor dit weekend staat alleen de Endurance op het programma. Dat betekent dat naast Steijn ook zijn broer Pieter Schothorst en Mattia Drudi in de #55 Attempto Racing Audi instappen. Behalve verschillende Audi's R8 doen er onder andere Mercedes AMG GT's, BMW's M6, Lamborghini's Huracán en Porsches 911 mee. Leuk aan het Blancpain GT-racen is dat alles live op Youtube wordt gestreamd. Hier vind je de stream van de kwalificatie:

Steijn en Pieter Schothorst zijn niet de enige Nederlanders die aan de start komen. Ook Niek Hommerson (Ferrari 488), Rik Breukers (Audi R8 LMS) en Yelmer Buurman (Mercedes-AMG) rijden dit weekend in de Blancpain Endurance mee. De serie doet dit jaar ook Zandvoort aan als een van de stops. Van 12 tot 14 juli is het circus op het duincircuit te vinden.

De Autobahn F1 Show check je overigens HIER.