Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen betere Honda-motor

Honda heeft voor de volgende Grand Prix een mooi cadeau voor Red Bull Racing: de eerste moto-upgrade van het jaar. Max Verstappen en Pierre Gasly krijgen er in Azerbeidzjan een horde Japanse paarden bij in hun V6'en.

Na de slaapverwekkende Grand Prix van China is het tijd voor wat goed nieuws uit de Formule 1. Gelukkig heeft strateeg Helmut Marko van Red Bull dat. Hij kreeg een fijn bericht van zijn Japanse motorpartner Honda. In Azerbeidzjan komt de eerste motor-upgrade van Honda aan bij Red Bull Racing. Het betekent dat Max Verstappen en Pierre Gasly er beiden twintig pk op vooruit zullen gaan.

Volgens de Telegraaf is die hoeveelheid goed voor een snelheidssprong van ongeveer twee tienden per ronde. Het zou Verstappen wellicht net dat beetje kunnen geven waardoor hij de Ferrari's en Mercedessen kan bijhouden. Daarbij is het wel zaak dat de Duitsers en Italianen niet ook net in Baku met een geplande upgrade van hun motor komen, want dan haalt de hele vooruitgang niets uit.

De komende upgrade is in ieder geval al meer dan ze ooit bij Renault kregen. De vorige motorleverancier heeft het nog steeds moeilijk met de betrouwbaarheid. Hun rijder Nico Hulkenberg had weer een DNF achter zijn naam doordat hij uitviel met motorproblemen.