Zit Elon Musk de SEC nu alweer te trollen?

Elon Musk heeft Gilles de la Twitter. Hij twittert alles wat in hem opkomt, ook als hij echt beter zijn mond kan houden.

Wat betreft het vrij associëren is Elon Musk toch een beetje de Thierry Baudet der Amerikaanse CEO's. Hij heeft het al een tijd aan de stok met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Musk twitterde nu eens dat hij erover dacht Tesla van de beurs te halen en dan weer voorspelde hij hoeveel auto's Tesla in de toekomst zou maken. Dat is, volgens de SEC, koersgevoelige informatie en dus moet hij daarmee ophouden.

De SEC eist dan ook dat papa en mama Tesla meelezen als Musk na het klappen ener voedzamen djonko weer eens begint te twitteren. Zelfs federale rechters hebben een beetje genoeg van het gezeur tussen de SEC en Musk. En net nu ze in onderhandeling zijn over ouderlijk toezicht, klimt de Muskmeister weer in de pen. 

'Musk wrote Sunday that Tesla Inc. will make more than 500,000 cars in the next 12 months. A similar tweet sent almost two months ago in which Musk said the company would build half a million vehicles in 2019 led the U.S. Securities and Exchange Commission to argue he was in contempt of a settlement reached with the regulator last year.' Is het trollen, is het een compulsie of is het onschuldig discussiëren? Onhandig is het in ieder geval.