Politie arresteert 113 blokkerende klimaatwappies

In de Engelse hoofdstad Londen zijn maandag 113 blokkeermillenials opgepakt die de halve stad tot stilstand hadden gebracht. De klimaatactivisten willen aandacht voor Extinction Rebellion en gaan ook in Nederland de boel blokkeren.

Alle sneeuwvlokjes van de wereld zijn plotseling in de ban van de klimaatverandering en iedereen geeft de schuld aan de auto. Dus de auto moet dood. Gisteren was Londen het 'slachtoffer' van blokkades op allerlei belangrijke punten in de stad, als Oxford Circus, Marble Arch en Waterloo Bridge. Als je daar de boel blokkeert heeft de hele stad een verkeersinfarct (en weet je wat pas zonde van de energie is? In de file staan).

De Metropolitan Police greep dan ook kordaat in en arresteerde 113 overlastgevers. Ze werden aangehouden op grond van "Section 14 Notice of the Public Order Act 1986 and obstruction of the highway," aldus de politie. 

Het hele gebeuren in Engeland had, als gezegd, betrekking op de actie Extinction Rebellion. Heel Europa wordt de komende dagen overspoeld met boze mensen. Blijkbaar zal iedereen uitsterven als we niet nu met zijn allen stoppen met naar ons werk gaan. De komende dagen is Nederland aan de beurt voor acties in Den Haag. Daar gaan de sneeuwvlokjes vanaf vrijdag 'swarmings' organiseren, in feite hetzelfde wat ze in Londen deden. 

Bij een swarming worden met kleine groepjes mensen acties gedaan die het dagelijks leven moeten ontregelen. Wat daar dan precies de bedoeling van is, is ons geheel onduidelijk. Het grootste aandeel (CO2-)uitstoot komt voor rekening van de goedkope rommel die iedereen koopt in Azië en die hier met stinkboten en vliegtuigen naartoe wordt gebracht.

Daarnaast een gratis tip voor de politie: Den Haag is het centrum van de democratie en daarmee de plek waar anderen komen om te demonstreren. Dat is een recht. Wie demonstraties verhindert met blokkaddes ontneemt anderen dat recht. Schijnt *kuch*. Een fantastische grond om alle blokkeermillenials op te pakken (en hun DNA meteen ook maar te vorderen).