Na België pakt ook Duitsland asociale bruiloftsgasten aan

Het lijkt erop dat heel Noord-Europa het tegelijk gehad heeft met de asociaal tüüüteründe bruiloftsstoeten. Na de burgemeester van Antwerpen wil nu ook een Duitse minister hard gaan optreden tegen de irritante straatracers en straatblokkeerders.

Herbert Reul, de minister van Binnenlandse zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen, is de zogenaamde "Hochzeit-Rowdys" (huwelijkshooligans) helemaal zat. Hij wil hard ingrijpen tegen de oprukkende wetteloosheid uit immigrantië.

Autowegen en binnensteden zijn geen feestzalen. Iedereen heeft zich aan de geldende regels te houden, anders maakt de politie zeer snel en zeer ontnuchterend een einde aan de feestvreugde. Als bruiloftsgasten zichzelf en andere verkeersdeelnemers in gevaar brengen, worden de grenzen van de tolerantie van onze samenleving duidelijk overschreden," aldus Reul.

Afgelopen weekend reed in Amsterdam nog een witte Audi S5 Cabrio van een bruiloftsgast tegen een lantaarnpaal. In Antwerpen loopt het inmiddels zo vaak uit de hand, dat burgemeester Bart de Wever creatief moet omgaan met de voor handen zijnde wetten. Hij heeft de politie opdracht gegeven om auto's bruiloftvierende wildebrassen als wapen te beschouwen en ze op die grond te laten invorderen.

Ook in Duitsland loopt het inmiddels de spuigaten uit met de in huurwagens rijdende debielen. In Essen deden de huwelijksgasten onlangs een straatrace. Op de A57 bij Bickendorf vond het trouwtuig het normaal om het verkeer op de snelweg tot stilstand te brengen en eind maart deden gasten van een andere bruiloft dat op de A3 bij Ratingen. Zij stapten ook nog uit om gewoon maar wat trouwfoto's te nemen. Op. De. Snelweg.

In het afgelopen weekend was het alleen in deelstaat Noordrijn Westfalen al 32 keer raak. De politie kon bij alle feestjes op komen dagen om overlast te helpen oplossen. Voor de minister is de maat vol, hij gaat hard (en Duits) ingrijpen: "De politie treedt op tegen excessen en kent daarbij geen plezier."