Max Verstappen: Formule 1 kan veel spannender

De duizendste Grand Prix in de geschiedenis van de Formule 1 was een anticlimax. Dat ligt volgens Red Bull-coureur Max Verstappen niet aan de coureurs, maar aan de banden. De Pirelli’s zijn 'te gevoelig' volgens de Limburger.

Ondanks verschillende maatregelen om de Formule 1 aantrekkelijker te maken, is het seizoen 2019 nog niet echt losgekomen. Volgens Verstappen zijn de banden die Pirelli levert "te gevoelig" zo zei hij bij de in Veghel georganiseerde kick-off van de Jumbo Racedagen (dit jaar op 18 en 19 mei). "Ze raken snel oververhit, zeker als we achter een andere auto rijden. Daardoor kunnen we niet rondenlang vechten. Dat is jammer. Als dit aangepast wordt, zoals wellicht in 2021 gebeurt, dan kunnen we andere auto’s hopelijk langer op kleine afstand volgen."

Als het aan Verstappen lag, zou er sowieso van alles aangepast worden. De Limburger noemt als gewenste aanpassingen onder andere DRS. "We zijn er afhankelijk van geworden, zeker ook omdat de banden zo gevoelig zijn. Ik heb liever dat ze DRS afschaffen."

Daarnaast noemt Max de aerodynamica en het geluid als verbeterpunten: "Er mag wel wat meer geluid in, ja. Een V8 of V10 of zelfs een V12 geeft natuurlijk een veel mooier geluid, maar ik ben bang dat we dat niet snel gaan horen in de Formule 1."

Jumbo-eigenaar en tevens coureur bij zijn eigen Racing Team Nederland, Frits van Eerd, heeft er een andere kijk op: "Wat mij betreft maak je het zo dat teams maar twee dingen kunnen kiezen van het hele pakket. Jij wil traction control? Prima, maar dan laat je een andere voor nu belangrijke optie liggen. Zo creëer je op sommige punten een veld wat dichter bij elkaar zit."

Of ze het nu nog leuk vinden of niet, de coureurs moeten snel weer aan de bak. Max als eerste: op zondag 28 april staat de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan weer op het programma. Frits mag op 15 juni aan de start bij de vierentwintig uur van Le Mans verschijnen.