Max Verstappen wil weer races winnen

Als het aan Max Verstappen ligt gaat hij halverwege het seizoen de overwinningen aan elkaar rijgen in de Formule 1. Verstappen hoopt dat Honda en Red Bull Racing dan de zaken op orde hebben, zei hij gisteren op het hoofdkantoor van Jumbo.

Races winnen, daar draait het om in de Formule 1, en natuurlijk wil Max Verstappen hier zijn aandeel in hebben. Het is echter niet realistisch om te verwachten dat Red Bull in de komende Grands Prix meteen Mercedes en Ferrari voor kan blijven. Daarvoor zijn er nog een aantal zaken aan het chassis en aan de motor te verbeteren. Toch kan het dit jaar wel weer gaan gebeuren. Volgens Verstappen zijn er zoveel verbeteringen in aantocht dat het best zo kan zijn dat zijn wagen op alle circuits bij de top behoort.

Bij de presentatie van de Jumbo Racedagen sprak Max Verstappen gisteren met Motorsport: "I denk dat we nog wat meer pk's nodig hebben, maar we zijn al een beetje dichterbij. Ook de auto moet ook nog het een en ander verbeterd worden voor we echt mee kunnen doen. We zullen het zien. Hopelijk kunnen we halverwege het seizoen niet alleen meedoen op circuits zonder rechte stukken."

Verstappen is in principe tevreden met de seizoensstart van het team: "Ik denk niet dat iemand verwachtte dat we meteen races zouden winnen. Volgens mij is dat niet realistisch. Met een nieuwe motorleverancier kost dat wat tijd." Over die motorleverancier, Honda, is Max nog altijd zeer lovend: "Ik ben tot nu toe heel tevreden met Honda. De motor is heel betrouwbaar. Ik wil natuurlijk altijd meer vermogen, maar dat weet je. Ze werken er heel hard aan. We mogen niet klagen."

Autobahn was ook bij de Jumbo-presentatie met Frits van Eerd en Max Verstappen aanwezig. Later vandaag meer.