Wegpiraten met Ferrari en Lamborghini op A16: 'We reden sportief'

Aha, heet dat tegenwoordig zo? Sportief rijden, als je over de vluchtstrook racet, burnouts doet op de snelweg is gewoon asociaal. De berijders van een Ferrari, Lamborghini, Mercedes en Porsche konden rekenen op een lading bekeuringen.

Een mooie vangst zaterdagavond langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Daar vond de politie vier sportwagens bij een benzinestation waarover al verschillende klachten waren binnengekomen. De vier wagens reden keihard over de vluchtstrook en haalden allerlei vreemde capriolen uit die alleen op een circuit thuishoren.

De agenten die de bestuurders van de auto's aanspraken, kregen te horen dat het viertal onderweg was naar een charity event in Breda, Women United. Klinkt best lievv natuurlijk, maar aangezien de melding volgens de politie om 19:10 binnenkwam niet heel plausibel: dat event eindigde namelijk al om 20:00. Geen wonder dat de auto's zoveel haast hadden.

Omdat de agenten het rijgedrag van de mannen (m/v/x) niet hadden waargenomen, konden ze daar natuurlijk geen bekeuringen voor geven. De bestuurders gaven wel toe dat ze 'sportief' gereden hadden. Gelukkig was er nog het één en ander mis met de voertuigen. De Mercedes C-Klasse Coupé had groene handelaarsplaten die niet geldig waren. Katsjing €380. De Ferrari 458 had een sticker in plaats van een nummerplaat. Bam €140.  De Lamborghini (Urus?) reed op Duitse exportplaten, die in Nederland niet geldig zijn. Met de Porsche Panamera was kennelijk niets aan de hand (hulde).

Gevolg van de controle: de Mercedes en Lambo mogen niet verder rijden en moesten op een auto-ambulance worden weggesleept. De andere twee konden wel door.