Elon Musk wil Uber aanvallen met zelfrijdende Tesla's

Tesla's moeten volgend jaar al zodanig autonoom kunnen rijden dat bestuurders helemaal niet op hoeven te letten. Zo kunnen eigenaars hun auto terugverdienen als ze hem niet nodig hebben. Daarvoor komt Tesla met een Uber-concurrent.

Gisteren hield Tesla een bijeenkomst voor investeerders in Palo Alto. Het grote thema was autonoom rijden en uiteraard had Tesla's visionair weer een aantal mind boggling voorspellingen. En omdat ze niet alleen financieel van aard waren, zou het nog wel eens kunnen dat hij gelijk krijgt. Althans, Musks meest bizarre claims blijken vaak in enigerlei vorm uit te komen.

De goeroe van batterijden toonde ten eerste een nieuwe microchip die door Samsung voor het bedrijf is ontwikkeld. In Trumpiaanse woorden is het uiteraard "the best chip in the world". Hij voegde er echter aan toe "objectively", maar vertelde niet waarop de objectiviteit is gebaseerd. De volgende generatie chips zal overigens nog drie keer beter worden en de ontwikkeling daarvan is nu op de helft. De chips moeten zelfrijdende auto's op een veilige manier mogelijk maken.

Die zelfsturende mobiliteit moet al idioot snel waarheid worden als het aan Musk ligt. Medio volgend jaar moet de techniek al zo ver zijn dat de bestuurder helemaal niet meer op hoeft te letten. Het gevolg daarvan is leuk voor eigenaars van een Tesla die een extra zakcentje willen verdienen: de fabrikant komt met een netwerk dat Musk met Uber of AirBnB vergelijkt. "We will have more than one million robotaxis on the road," aldus his Elon-ness, "A year from now, we’ll have over a million cars with full self-driving, software... everything."

Volgens Musk kunnen de eigenaars tot wel $30.000 per jaar verdienen met het beschikbaar stellen van hun auto. De auto's kunnen straks overal naartoe rijden zonder gelimiteerd te worden door digitale grenzen. Hoe ze zich dan opladen is niet meteen duidelijk.

De dienst begint aanvankelijk in een paar steden in Amerika. Helaas is het dus nog niet verstandig om zomaar een Model 3 te bestellen zonder dat je hem kunt betalen.